odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Januárban megszerveztük a Wörwag Pharma újbudai neuropathia centrum megnyitóját


[2015-01-16]
Ebből az alkalomból sajtóközleményt adtunk ki, a sajtó képviselői pedig megtekinthették a szakambulanciát és részt vehettek egy szűrésen.
A Szent Imre Egyetemi Oktató Kórházban nyílik meg hazánk tizennegyedik neuropathia centruma
sajtóközlemény

Budapest, 2015. január 14.

A diabéteszes neuropathia a cukorbetegek mintegy 30%-át, hazánkban legalább 240 ezer embert érint. A neuropathiának ez a típusa nemcsak az idegszálak károsodását okozza, hanem károsíthatja többek között a szív- és érrendszeri funkciókat, ezért a neuropathiás cukorbetegek körében ötször magasabb a halálozási arány, mint a szövődmény által nem érintett diabéteszesek között. Ezen a korai felismerés és a helyes kezelés segíthet. A Wörwag Pharma évek óta támogatja a szakszerű ellátást biztosító rendelők megnyitását diagnosztikai felszereléssel, alkatrésszel és oktatással, aminek köszönhetően most a tizennegyedik centrum kezdheti meg működését a Szent Imre Egyetemi Oktató Kórházban.
„Nagy öröm számunkra, hogy mostantól a XI., és a XXII. kerület betegei számára is elérhetővé válik a szakszerű neuropathia ellátás” – jelentette ki Dr. Simonyi Gábor, a Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház Anyagcsere Központ osztályvezető főorvosa a megnyitó alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.
2015 januárjában a Szent Imre Egyetemi Oktató Kórházban megnyitott rendelő a 14. neuropathiával foglalkozó diagnosztikai centrum, melynek létrehozását és működtetését a Wörwag Pharma támogatta. Az új centrumban a betegség felismerése korszerű diagnosztikai módszerekkel, többek között neurométerrel és neuroteszttel történik. A diagnosztikai műszerek és az alkalmazásukhoz szükséges fogyóeszközök, valamint a műszerek szervizelésének költségét is a támogató vállalat állja közel 3 000 000 forint értékben. Az együttműködés keretében a neuropathia centrumban dolgozó orvosok és asszisztensek rendszeres képzésben is részesülnek.
„Évről évre növekszik a kezelt neuropathiás betegek száma, 2014 végére az ország diagnosztikai centrumaiban vizsgált páciensek létszáma elérte a 7000-t, szemben a 2009-es 3300 fővel. Eddig 13 neuropathiával foglalkozó diagnosztikai intézmény megnyitásához és működtetéséhez nyújtott a Wörwag Pharma segítséget, az ellátó rendszer támogatására fordított összeg 2014-ben összesen mintegy 7 millió Ft-t tett ki. A fővároson kívül is elérhető már a szakszerű diagnózis és kezelés: Szekszárdon, Nyíregyházán, Szegeden, Győrött, Debrecenben és Pécsett is működnek neuropathia centrumok.” – mondta el Dr. Kádár Éva, a Wörwag Pharma Kft. ügyvezető igazgatója.
A neuropathiának három típusa különböztethető meg: a motoros neuropathia, az autonóm neuropathia és a szenzoros neuropathia. Az autonóm neuropathia károsíthatja a szív- és érrendszeri, gyomor-bélrendszeri és a szexuális funkciókat, ezért az ilyen betegek körében ötször magasabb a halálozási arány, mint általában, a neuropathia-mentes cukorbetegek között. A szenzoros neuropathia következtében a betegek természetes érzékelési képessége csökken vagy teljesen kiesik, ugyanakkor sokszor ok nélküli érzéseket (fájdalmat, érzészavart, zsibbadást) tapasztalnak. A lábamputációk 85%-ért a neuropathia tehető felelőssé, amely mintegy 4000 esetet jelent évente. Ezek túlnyomó többsége megelőzhető lenne, ha időben diagnosztizálnák, és kezelnék a betegséget.
A Dél-budai Neuropathia Centrumba a Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház ellátási területéről, többek között a XI., XXII. kerületből várják a betegeket. Bejelentkezés: munkaidőben (1) 464-8759 telefonszámon lehetséges, a vizsgálatok a kedd, csütörtök 10-12 közötti rendelési időben történnek.
A megnyitó alkalmából a sajtó képviselői megtekinthették a szakambulanciát és részt vehetnek egy szűrésen.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu