odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Új szót tanultunk: fotovoltaikus


[2015-03-23]
Tavaly szeptemberben nyerte el cégünk a Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen elnevezésű projekt kommunikációs feladatait. A projekt, így a kommunikációja is márciusban indult. A nyitó sajtóközleményt napfogyatkozást előtt kiadtuk.
NAPELEMEK TELEPÍTÉSÉRE KÖZEL 300 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁST NYERT A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM
Fotovoltaikus rendszerek kialakítását valósítja meg a Szegedi Tudományegyetem abból a 297,71 millió forint támogatásból, amit a Széchenyi 2020, Környezet és Energia Operatív Program pályázatán nyert. Az uniós támogatásnak köszönhetően az SZTE továbbra is Magyarország legzöldebb felsőoktatási intézménye marad, és vélhetően 2015-ben is sikerül megőriznie előkelő helyét a világ és Európa zöld egyetemeinek rangsorában.
A 2015 februárjában induló Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen projekt során 18 helyszínen összesen 2040 db napelemet telepítenek az egyetem épületeinek tetejére. Az intézmény ily módon kívánja minimalizálni az irodaépületek üzemeltetési- és azon belül energiaköltségeit. A saját villamos energia termelés megvalósítása jelentős költség csökkentési lehetőség az egyetem számára, mely egyrészt a növekvő műszerpark, másrészt a globális felmelegedés okozta egyre melegebb nyári hőmérsékletet ellensúlyozó klímatechnológia üzemeltetési költségeinek megnövekedésével küzd.
A napelemek telepítése több előnnyel is jár: a csúcsigényeket adó légkondicionálási időszak villamosenergiai felhasználása egybeesik a napelemek maximális termelésének időszakával. Járulékos előny továbbá, hogy a napelemek árnyékolják a tetőt, az elvonandó hőenergiát ezen a felületen így a felére, harmadára csökkentik.

A projekt során telepítendő napelemek összesen 510 kW beépített teljesítményt jelentenek. Ezek összes energiatermelése évente várhatóan 626.513 kWh/év, ami évente 22,44 millió forint villamos energia megtakarítást jelent az egyetem részére. További előnye a technológiának, hogy az üzemelési ideje hosszú (35 év), karbantartást, kezelő személyzetet szinte nem is igényel.
A fejlesztés összhangban van a Szegedi Tudományegyetem energia korszerűsítési, környezettudatos törekvéseivel. A Tisza-parti universitas a világ zöld egyetemeit összehasonlító 2014. évi világrangsorában a top 20 közé emelkedett, Európában az előkelő 11. helyen áll, Magyarországon pedig változatlanul a legzöldebb felsőoktatási intézménynek számít.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu