odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

A Metropollal önkénteskedtünk


[2010-10-09]
A Habitat Világnap egyik kiemelkedő eseménye volt a szerkesztőség önkéntesnap, melyen a Metropol és a Hírszerző szerkesztősége vett részt.
A Habitat for Humanity Magyarország megbízásból hívtuk a magyar média minden képviselőjét egy önkéntes napra. A Metropoltól 8-an, a Hírszerzőtől pedig egy újságíró fogadta el a meghívást.

Ügynökségünktől ketten vettünk részt a munkában.
Kiss András: A Habitat for Humanity kérésére Miskolcon segített a Metropol kis csapata egy alapítványi iskola felújításában. (Metropol,2010.10.09)
A hazai média képviselőit hívta meg a Habitat for Humanity magyarországi szervezete Miskolcra szombaton, hogy önkéntesként segítsenek egy helyi alapítvány épületének felújításában. Szerkesztőségünk elfogadta a meghívást: csiszoltunk, fúrtunk és faragtunk, hogy a Szimbiózis Alapítvány napközi otthonának nyílászárói megújulhassanak.

A Habitat for Humanity meghívásának lapunk mellett másik két hazai médium is eleget tett. A kis létszámú csapat feladata volt, hogy az értelmi fogyatékkal élőknek otthont és munkát adó Szimbiózis Alapítvány egyik épületének felújításában segédkezzen.
A munka során a napközi otthon régi ablakait leszereltük, lecsiszoltuk a régi festékréteget és elláttuk szigetelő réteggel.

– Az alapítványunk Forgács Antal úti részlege egy régi, több mint ötvenéves iskolaépület. Idén egy pályázatot nyertünk, ebből kicseréltük a lakóotthon ablakait, a napközi otthon nyílászárói azonban még mindig az eredetiek – mondta el Szécsényi Marianna.

Az intézményvezetőtől azt is megtudtuk: az alapítvány másik, baráthegyi épülete a május–júniusi árvíz során komoly károkat szenvedett, ezért ajánlotta fel nekik a segítségét a Habitat for Humanity.

12-en élnek a Szimbiózis Alapítvány Forgács Antal úti lakóotthonában, többségében autisták. Nemcsak otthont és ezzel felügyeletet biztosítanak számukra az alapítvány munkatársai, hanem munkát is végezhetnek képességeikhez mérten.

A megállapodás szerint a munkához szükséges anyagköltséget a Szimbiózis Alapítvány teremtette elő, szintén pályázati forrásból, a munkaerőt pedig a Habitat for Humanity hozta önkéntesek toborzásával. A felújításba azonban az alapítvány lakóotthonában élők is bekapcsolódtak, és az önkéntesekkel együtt dolgoztak.

– Összesen négy műhelyünk van, ahol a lakóink mellett más fogyatékkal élő embereket is foglalkoztatunk – mondta Szécsényi Marianna.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu