odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Te mit építenél?


[2010-10-07]
A Habitat for Humanity Magyarország aktivistái köztereken hívják fel az emberek figyelmét arra, hogy Magyarországon 1,2 millió embert érint a lakhatási szegénységre.
A WestEndben, az ELTE Bölcsészkarán és a budaörsi TESCO-ban pedig várják azokat a gyermekeket és felnőtteket várják a Habitatos pultnál, akik szeretnének részt venni a „Te mit építenél?” kampányban.

A Habitat köztereken is próbálja felhívni a figyelmet a lakhatási szegénységre. Utcai padokra helyezünk el „Foglalt” feliratú, az éttermi asztalfoglalásnál használatos táblákat. A padra leülő emberekből meglepetést és kíváncsiságot szeretnénk kiváltani. A táblák belső oldalán egy rövid szöveg tájékoztatja az érdeklődőket arról, hogy hány embert és milyen módon érint a lakhatási szegénység Magyarországon.
Önkéntesei október 6-i pécsi és szegedi akciójuk után október 7-én Budapest közterein, a Szabadság téren, a belvárosi főutcán, a Gödörnél, a Károlyi kertben, a Millenáris parkban, a Mechwart ligetben, a Tóth Árpád sétányon dolgoznak.

E mellett egy kérdést találnak: a Habitat for Humanity Magyarország önkéntesek segítségével már több száz család számára teremtett fenntartható, biztonságos otthont. Tényleg „csak” házakat építünk? Vagy még ennél is többet? Közösséget? Jövőt?

Azok, akik egyetértenek a Habitat céljaival egy normál díjas sms-t küldhetnek a +36-30-952-7215-ös számra, melyben arra a kérdésre felelnek, hogy „Te mit építenél?”

A WestEndben, az ELTE Bölcsészkarán és a budaörsi TESCO-ban a Habitat információs pultokat állít fel, ahol az emberek elmondhatják, ők mit építenének a rászorulóknak, a gyerekek pedig lerajzolhatják vagy Legoból megépíthetik álmaik otthonát. A gyerekek rajzaikkal, építményeikkel egy doboz Legot nyerhetnek.

Közben elindult egy gerillamarketing akció is: az ingatlanmenedzser.com és az ingatlan.com oldalakon. Valódi hirdetésnek látszó álhirdetések jelennek meg, amely szövege felhívja az olvasók figyelmét a lakhatási szegénységre.




  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu