odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Pécsi vállalat nyert nemzetközi elismerést


[2012-06-13]
Új gyártó és logisztikai bázist, új munkahelyeket teremt a Rovitex
Két kategóriában is Superbrands díjas lett a pécsi Rovitex Homedeco Group. Az európai piacon is elismert lakástextil kereskedelmi vállalat elnyerte a Business Superbrands díjat, míg a vállalat által újra piacra vitt, 100 éves magyar függönymárka, a Gardénia jogosult lett a fogyasztói kategóriában kiosztott Superbrands díjra. A díjakat 2012. június 13-án, a Zsolnay Negyedben vette át Romeisz Norbert, a Rovitex tulajdonosa, aki a vállalat közelmúltbeli fejlesztéseiről és Pécsett tervezett új beruházásairól is beszámolt.

A Superbrands a világ legjelentősebb márkaértékelési rendszere, amely jelenleg 88 országban van jelen. A Superbrands Magyarország független szakértői bizottsága több mint százezer magyar márka közül választotta ki többek között a Rovitexet és a Gardéniát. Kövesdi György, a Superbrands Magyarország képviselője a díj átadásakor elmondta: „A magyar lakástextil piac 16 éve hangsúlyos szereplője, a Rovitex eredményei és jövőbemutató tervei miatt lett jogosult arra, hogy a Business Superbrands-szel díjazott hazai vállalatok elitklubjába kerüljön”. Kövesdi György a Gardénia kiválasztásáról elmondta: „A Rovitex által újra piacra vitt magyar márka ma már nemcsak az ismert név, a hagyományos értékek és az elérhető ár, hanem a magas minőség és a divatos anyagok miatt is vonzó a magyar fogyasztók számára, így nem volt kérdés, hogy megkapja-e a Superbrands díjat.”
A díjak átadását követően a Rovitex Homedeco Group és a Gardénia tulajdonosa, Romeisz Norbert beszámolt a vállalat térséget is érintő beruházási terveiről. A vállalat 2013-ban kezdi el új telephelye építését Pécsett. Az európai színvonalú 3.600 négyzetméteres új központban a termékfejlesztés, a gyártás és a logisztika teljes vertikuma helyet kap. Romeisz Norbert elmondta: „A gyártóüzem létesítésére különösen büszkék vagyunk, hiszen ezzel a beruházással a mára teljesen leépült hazai textilgyártás egy részét éleszti újra a Rovitex itt, Pécsett.” Az új beruházás több, mint 600 millió forintba kerül, amelyet saját erőből, uniós forrásból és részben hitelből finanszíroznak. Romeisz Norbert hozzátette: „Nemcsak a terület bővül, hanem a feladatok száma is nő, így további 20 munkavállaló felvételét tervezzük. A beruházás várhatóan 2014-ben készül el.”

A Rovitex Hungária Kft. 100%-os magyar magántulajdonban lévő cégként alakult 1996-ban, azzal a céllal, hogy jó minőségű termékekkel és magas színvonalú szolgáltatásaival meghatározó szereplővé váljon a magyar lakástextil piacon. Ma a Rovitex Magyarország vezető lakástextil nagykereskedelmi cége. A 16 éve stabilan működő vállalat napjainkra 5 országban leányvállalattal rendelkezik, és a térség meghatározó lakástextil piaci beszállítója. A cégcsoport közel 100 főt alkalmaz. Ebből Pécsett 60 fő munkáját biztosítják, konfekcionáló alvállalkozóikon keresztül pedig további jelentős számú munkavállaló részére nyújtanak megélhetést.

A vállalat megvásárolta, és tavaly újra piacra vitte a 100 éves magyar függönymárkát, a Gardéniát. A tavaly nyári bevezetés óta az országban több, mint 100 helyre került ki a Gardénia kollekciója, Európa-szerte pedig 200 üzletbe jutottak el. A Rovitex csoport további fejlesztéseket is végzett az elmúlt egy évben. A vállalat elnyerte a német Rasch és Hornschuch cégek magyar képviseleti jogát. Ezen termékek disztribúciójára pedig egy teljesen új, faldekorációs divíziót alakított ki, tovább bővítve az általuk kínált lakástextil áruk kínálatát.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu