odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Válts zöldenergiára!


[2012-08-17]
Baranya megyei rendezvényeken ismerkedhetünk az alternatív energiaforrások előnyeivel
A baranyaiak augusztusban és szeptemberben még 6 megyei rendezvényen ismerkedhetnek az alternatív energiaforrások előnyeivel. Legközelebb az augusztus 18-i Nemzet Kenyere Fesztiválon, majd az augusztus 25-i Szamárfül Fesztiválon találkozhatnak a Progresszív Zöld Közhasznú Egyesület figyelemfelhívó kampányával. Az érdeklődők kipróbálhatják az egyesület megtakarítási kalkulátorát, mellyel kiszámolhatják, mennyi pénzt takaríthatnak meg, ha csökkentik lakásuk energiafelhasználását. A kalkulátor kipróbálói között helyszínenként egy-egy iPadet is kisorsolnak. A kampány pr kommunikációját ügynökségünk segítette.
Magyarországon a felhasznált összes energia megközelítően 40%-át a háztartások használják fel. Kevesen tudják, hogy otthonukban akár kisebb, energiafelhasználást csökkentő átalakításokkal is jelentős megtakarítást lehet elérni. Azoknak pedig, akik alternatív energiaforrások használatára vállalkoznak, beruházásuk néhány éven belül könnyedén megtérül. Erre hívja fel a figyelmet a Progresszív Zöld Közhasznú Egyesület, akik Válts zöldenergiára! címmel indítottak szemléletformáló kampányt Baranya megyében.

A Válts zöldenergiára! kampány indító sajtótájékoztatója augusztus 8-án volt a Zsolnay Negyedben. A kampány fővédnökét, Páva Zsolt polgármestert képviselő Hegyi Ákos elmondta: „Remélem, hogy a szemléletformáló kampány még nagyon sok érdeklődőt vonz, és az emberek elgondolkodnak az alternatív energiák használatán.”
A Progresszív Zöld Közhasznú Egyesület a kampány alkalmából készített egy online kalkulátort, amelynek segítségével a lakóépület paramétereinek kiválasztása után látható, hogy hány százalékos megtakarítást lehet elérni bizonyos, energiatakarékosságot célzó felújításokkal. A kalkulátort Baranya megyei rendezvényeken próbálhatják ki az érdeklődők. Minden érdeklődő ajándékot kap, és helyszínenként egy-egy iPadet is kisorsolnak a kalkulátort kipróbálók között.

A Válts zöldenergiára! kampánnyal és az online kalkulátorral először a Szentlőrinci Gazdanapokon lehetett találkozni augusztus 11-én. Sokan érdeklődtek a téma iránt, egyikük az alternatív energiákkal kapcsolatos ismereteken túl egy iPad-del is gazdagabb lett. A hosszú hétvégén a Nemzet Kenyere Fesztiválon várják a szervezők az érdeklődőket. Aki még nem találkozott velük, augusztus 25-én a Szamárfül Fesztiválon, szeptember 8-án a Harkányi Mézesheteken, szeptember 15-én pedig az Örökség Fesztiválon tudhatnak meg többet a zöldenergiákról. A pécsi Árkádban augusztus 26-án és szeptember 22-én lesznek jelen a Válts energiát! zöld ruhás aktivistái.
A „Válts Energiát!” kampány az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu