odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Lakástextil tervező pályázat a Gardéniától


[2012-09-05]
Meghirdette első magyar lakástextil tervező pályázatát a Gardénia. A megújult magyar függönymárka olyan függöny terveket vár, amelyek különlegesek, piacképesek, és így új színt vihetnek a magyar otthonokba.
A legjobb terveket legyártják, és a Gardénia legközelebbi kollekciójában forgalmazzák. A megújult magyar függönymárka első évének eredményeit és legújabb kollekcióját egy szakmai beszélgetés keretében ismerhették meg a szakmai újságírók és lakberendezők.

A Gardénia első alkalommal hirdette meg lakástextil-tervezői pályázatát a fiatal magyar pályakezdő textiltervezőknek és textiltervezést tanuló főiskolai, egyetemi hallgatóknak függönytervezés témakörben. A pályázat a magyar tervezők és a Gardénia közötti szorosabb együttműködést, a tervezők számára a bemutatkozás lehetőségét szeretné megteremteni. A pályázat kiírói a legnagyobb lakástextil vásár, a frankfurti Heimtextil 2013/14-re előre jelzett trendjeihez illeszkedő, ezen belül egyéni karaktert megfogalmazó, a piaci igényeknek is megfelelő tervkollekciókat várnak.

A zsűri által legjobbnak ítélt tervkollekciót a Gardénia legyártja és forgalmazza. Az első három helyezettnek a pénzjutalmon és a szakmai együttműködésen kívül bemutatkozási lehetőség is jár a nyilvánosság és a szakma körében: munkáikat bemutatják a 2013 évi Heimtextil Szakvásáron Frankfurtban, továbbá a Rovitex Homedeco Group kiállításain Magyarországon és külföldön egyaránt. A részletes pályázati kiírás a Gardénia honlapjáról letölthető, de a kiírók eljuttatják azt a textiltervezőket oktató intézményekbe is.
Egy éve, hogy megújult a patinás magyar függönymárka, a Gardénia. A legnagyobb hazai lakástextil forgalmazó vállalat, a Rovitex Homedeco Group tavaly vásárolta meg és vitte újra piacra a népszerű magyar márkát. A Gardénia 100 éves, jubileumi kollekciója akkor került a boltokba. Az elmúlt egy év alatt közel 150 magyar üzletben vált elérhetővé a régi-új függöny. A Gardénia 2012 júniusában fogyasztói Superbrands díjat, a Rovitex pedig üzleti Superbrands díjat nyert.
A Gardénia legújabb őszi kollekciója a nemzetközi trendeket és a hazai igényeket egyaránt figyelembe veszi. A kollekcióban megjelentek az őszies földszínek, a divatos kékek, és a natúr, természetet idéző minták. Újdonság a 3d struktúrák idézése, a kreppelt, gyűrt, dupla rétegű anyagok, de csakúgy a díszítő fonallal kialakított, domborhatású mintázatok.

A Gardénia forgalmazója, a Rovitex Homedeco Group immár 8. éve kiállító a legrangosabb és legnagyobb nemzetközi lakástextil vásáron, a frankfurti Heimtextilen. Itt anyagaikat a divatot előrejelző Trend Forumon is 3. éve bemutatják. A Heimtextil dizájnereinek előrejelzései szerint a 2013/14-es szezonban várhatóan a földszínek és a vizes pasztellek tovább hódítanak. Az ezüstöt felváltja az arany és a réz, bár a szürke még mindig tetten érhető a színpalettában. A kékek további térhódítása a lilák rovására folytatódik. A gyöngyházfény, a fémes csillogás, a furcsa kontrasztok és a misztérium mind megjelennek. Az urbanizmus, a klasszikus és a naturális vonalak jól megférnek egymás mellett. A legfrissebb Heimtextil trendek már a Gardénia őszi kollekciójában is megjelennek, a tavaszi kollekció is ezt tükrözi majd.
A Gardénia szakemberei azt tapasztalják, hogy Magyarországon egyre többen vannak, akik érdeklődnek az igényes lakberendezés, a különleges lakástextilek iránt. Szeretnék a profi és amatőr lakberendezők igényeit minél rugalmasabban követni, a legújabb trendeket minél gyorsabban elérhetővé tenni. Ezért a külföldi anyagok forgalmazásán túl egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a hazai gyártásra is. 2013-ban kezdik meg új gyártóbázisuk építését, ahol már a nyers textil színezését, nyomását, szabását, lapfüggönyök gyártását is el tudják végezni. A hazai textilgyártás újraindítása jó lehetőséget teremthet a magyar textiltervezőknek is. A Gardénia és a Rovitex a most meghirdetett textiltervező pályázaton túl is szeretné szorosabbra fűzni az együttműködést a hazai tervezőkkel, megismerni és közösen megvalósítani a piacon még új vagy a hagyományokat megújító ötleteiket.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu