odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Új gyártó és logisztikai bázist épít a legnagyobb hazai lakástextil nagykereskedelmi cég


[2012-09-06]
Harminc százalékos forgalomnövekedést ért el a hazai szaküzletekben a legnagyobb magyar lakástextil nagykereskedelmi cég, a Rovitex.
Jövőre kezdi meg új, közel 4000 négyzetméteres üzemcsarnokának építését Pécsett, melyet 2014-ben át is adnak terveik szerint. A válságban is növekedést produkáló vállalat tavaly egy kivásárlással megmentette az eltűnéstől a népszerű 100 éves magyar függönymárkát, a Gardéniát, mely az idei év első felére már megduplázta bevételeit. Eredményeikről és tervezett fejlesztéseikről Romeisz Norbert, a Rovitex tulajdonosa sajtóbeszélgetésen számolt be.

Harminc százalékos forgalomnövekedést ért el az elmúlt egy évben a legnagyobb hazai lakástextil forgalmazó vállalat, a Rovitex a hazai üzletekben. A vállalatcsoport nemzetközi szinten is szép, 18%-os növekedést produkált az idei év első 7 hónapjában az előző év hasonló időszakához képest. A növekedés emelkedő pozitív profitabilitással párosult, melyre azért is büszke lehet a cégvezető, mert ezt két jelentős befektetés, a Gardénia márka bevezetése és a Wall Deco külön vállalati divízió megalapítása mellett érte el, kizárólag saját forrásra támaszkodva.
A Rovitex ezzel továbbra is a legnagyobb lakástextil nagykereskedelmi cég Magyarországon. „Sikereink titka, talán abban a stratégiában rejlik, amelyet röviden úgy jellemeznék, hogy közelebb vagyunk, mint Kína, olcsóbbak vagyunk, mint Nyugat-Európa. Megpróbálunk ezen a középúton haladni.” - foglalta össze Romeisz Norbert a Rovitex Homedeco Group tulajdonos-vezetője. A cégcsoport megkapta a Dun & Bradstreet független pénzügyi tanácsadó cég oklevelét, amellyel a jól prosperáló, biztonságos piaci alapokon működő cégeket díjazzák. Valamint elnyerte az üzleti kategóriában kiosztott Superbrands díjat is. Gardénia márkája ezzel egyidőben fogyasztói Suprebrands díjas lett.

A magyar tulajdonú vállalat tavaly vásárolta meg a korábban népszerű magyar függönymárkát, a Gardéniát. A megújult Gardénia a tavalyi bevételeit idén már mostanra több mint duplázta. Itthon a közel 150, Szlovákiában pedig 50 forgalmazó üzletben kaphatók termékei. Németországban, Romániában és Csehországban is nagy népszerűségnek örvend a márka.

A cégcsoport 2013-ban kezdi meg új, 4000 négyzetméteres gyártó és logisztikai bázisa építését, ahol nem csak logisztikai központ működik majd, hanem a konfekcionálás mellett nyomó, kikészítő és lapfüggönygyártó gépsorok is helyet kapnak. A beruházás több mint 600 millió forintba kerül, amelyet saját erőből, uniós forrásból és részben hitelből finanszíroz a vállalat. Az új üzemcsarnok 2014 első félévében készül el. A gyártási kapacitás növekedésével párhuzamosan a vállalat már mostanra 20 százalékkal növelte munkavállalóinak számát, és további, kb. 30%-os bővítéssel számolnak.

A textilgyártás újjáélesztését támogatja a vállalat új kezdeményezése, a Gardénia Lakástextil-tervező pályázat is. A Magyarországon elsőként meghirdetett megmérettetésre friss diplomás és végzős textiltechnológiai ismeretekkel rendelkező fiatal tehetségek jelentkezhetnek. A kiírók olyan terveket várnak, amelyek különlegesek és egyben megfelelnek a piaci igényeknek is. A legjobb pályaműveket a vállalat legyártja, és a Gardénia következő kollekciójában forgalmazza is.

A Rovitex Homedeco Group napjainkra 5 országban rendelkezik leányvállalattal, további 7 országban pedig viszonteladókon keresztül értékesíti termékeit. Az elmúlt egy évben Szerbiában nyitott új irodát, és két új partner országba, Svájcba és Ausztriába szálltja a termékeit.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu