odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Mindenkinek jár az emberhez méltó otthon!


[2012-09-28]
Rendhagyó kiállítást szervezünk a Habitat for Humanityvel a Lakhatási Világnap alkalmából
Mindenkinek jár az emberhez méltó otthon! címmel rendhagyó szabadtéri kiállítást és nyereményjátékot szervez a Habitat for Humanity Magyarország a Lakhatási Világnapra a budapesti Erzsébet téren. Az ENSZ Habitat szervezet által kijelölt világnap alkalmából szeptember 29-én öt házikót építenek fel a tér padjai fölé. A házakban ülve a járókelők fotókiállításon ismerhetik meg a lakhatási szegénység öt fő problémáját. Aki szombat, vasárnap végigjárja a házakat és összegyűjti az öt problémát, értékes nyereményben részesülhet.

Az ENSZ Emberi Települések Központja, azaz az ENSZ Habitat 1976-ban hívta össze az első emberi településekről tartott konferenciáját Vancouverben. A szervezet fő célja azóta is a települések életkörülményeinek minőségi javítása. Az első World Habitat Day-t 1986. október 6-án szervezték meg. A rendezvénysorozattal arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy minden embernek biztosítani kell az egyik legelemibb jogot: az emberi életre alkalmas otthont és lakáskörülményeket. Így lett 1986 óta minden év októberének első hétfője a lakhatási szegénység elleni küzdelem világnapja.
A lakhatási szegénység hazai problémái ellen küzdő Habitat for Humanity Magyarország évről-évre megemlékezik a World Habitat Day-ről, magyar nevén Lakhatási Világnapról. A szervezet 1996 óta azon munkálkodik, hogy Magyarországon minden ember számára legyen elérhető a tisztességes és fenntartható otthon. Ennek érdekében energiatakarékosabb, fenntarthatóbb életkörülményeket teremtő felújításokat végeznek rászoruló családok otthonaiban. Pénzügyi és műszaki tudatosságot fejlesztő képzéseiken abban segítik a családokat, hogy maguk javíthassanak életkörülményeiken. Eközben lakáspolitikai ajánlásaikkal és jelentéseikkel egy szociálisan érzékenyebb, a kiváltó okokra ható lakáspolitika megalkotását szorgalmazzák.
A Habitat for Humanity Magyarország a Lakhatási Világnapon is a lakhatási szegénység problémáira kívánja felhívni a figyelmet. 2012-ben ezt egy rendhagyó kiállítás megszervezésével teszik. A budapesti Erzsébet téren szeptember 29-30-án 5 kis házat építenek fel utcai padok fölé. A járókelők a házakba beülve tekinthetik meg a kiállítást, amely művészi fotók és rövid leírások segítségével mutatja be a lakhatási szegénység legfontosabb problémáit.
A kiállítás nyereményjátékkal is kiegészül. Azok között, akik végigjárják a kiállítást, és összegyűjtik a lakhatási szegénység 5 fő problémáját, értékes vásárlási utalványt sorsolnak ki. A kiállítás megismerését szombat, vasárnap reggel 9 órától este 8 óráig a Habitat for Humanity önkéntesei is segítik. A kiállítás fotóit Hargitai Dávid készítette. A területet az Akvárium Klub bocsátotta a szervezők rendelkezésére. Köszönjük médiapartnereinknek a hírverésben nyújtott segítséget: Építészfórum, Metropol, Hg.hu, Urbanista blog.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu