odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Nyitottak a zöld energiára a baranyaiak, de hiányolják az igénybe vehető pályázatokat


[2012-10-16]
Lezárult a Progresszív Zöld Közhasznú Egyesület alternatív energiákat népszerűsítő kampánya Pécsett és környékén.
A baranyaiak augusztusban és szeptemberben összesen 7 megyei helyszínen ismerkedhettek az alternatív energiaforrások előnyeivel. A Progresszív Zöld Közhasznú Egyesület figyelemfelhívó kampányának részeként bárki kipróbálhatta az egyesület megtakarítási kalkulátorát, mellyel kiszámolhatták, mennyi pénzt takaríthatnak meg, ha csökkentik lakásuk energiafelhasználását. Több mint háromezren próbálták ki a kalkulátort, és még többen érdeklődtek a zöld energiaforrások, az energiatakarékos megoldások iránt.
Válts zöldenergiára! Ez volt a címe a Progresszív Zöld Közhasznú Egyesület környezetvédelmi kampányának, melyet Baranya megyében indított idén nyáron. A szervezet arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy érdemes alternatív energiaforrások használatára, illetve energiatakarékosságot célzó beruházásokra vállalkozni, hisz befektetésünk néhány éven belül megtérül.

Minderről könnyedén megbizonyosodhatott az, aki találkozott a Válts zöldenergiára! kampány zöldruhás aktivistáival Baranya megye valamelyik nyári rendezvényén. A kampány keretében ugyanis elkészült egy megtakarítási kalkulátor, amellyel a lakóépület paramétere-inek kiválasztása után bárki kiszámolhatta, hogy hány százalékos megtakarítást lehet elérni energiatakarékosságot célzó korszerűsítésekkel és a zöld energiaforrásokra való áttéréssel.

A környezetvédelmi kampány májusban kezdődött. A Progresszív Zöld Közhasznú Egyesület elsőként óriásplakátokon hívta fel a Baranya megyei lakosság figyelmét arra, hogy a hagyományos, fosszilis energia azon túl, hogy károsítja a környezetet, indokolatlanul nagy költséget jelent a háztartások számára. A kampány következő szakasza már azt is megmutatta, hogy az épületenergetikai korszerűsítések megtakarításokat is eredményezhetnek. A témával összesen 7 alkalommal lehetett ismerkedni: a Szentlőrinci Gazdanapokon, a Nemzet Kenyere Fesztiválon, a Szamárfül Fesztiválon, a Harkányi Mézesheteken, az Örökség Fesztiválon és két alkalommal a pécsi Árkádban voltak jelen a kampány aktivistái.

A Válts zöldenergiára! megtakarítási kalkulátorát több mint háromezren próbálták ki, és még többen voltak, akik a különböző helyszíneken érdeklődtek az alternatív energiaforrások használatának lehetőségeiről. „Az emberek nagy többsége, akikkel találkoztunk a kampány során valóban nyitott volt a környezetkímélő megoldásokra. Fontos kérdés volt, hogy miből lehetne az átalakításokat, finanszírozni, vannak-e pályázati lehetőségek. Igyekeztünk mindenkit meggyőzni arról, hogy kis átalakításokkal, fokozatosan haladva is csökkenthetik energiafogyasztásukat és költségeiket.” – mondta el Katona Edina, a Progresszív Zöld Közhasznú Egyesület Válts energiát! projektjének vezetője. A megtakarítási kalkulátort kipróbálók között helyszínenként egy iPad-et sorsoltak ki, így összesen 7 iPad talált gazdára a két hónap alatt.

A „Válts Zöldenergiára!” kampány az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu