odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Három család lakhatási gondjait enyhítette az Erste Lakástakarék és a Habitat


[2012-10-18]
Összesen egy millió forint értékben végzett lakásfelújítási munkálatokat ügyfelünk, a Habitat for Humanity Magyarország és az Erste Lakástakarék önkéntes csapata.
Három család otthona vált egészségesebbé és otthonosabbá az Erste Lakástakarék és a Habitat for Humanity Magyarország csapatának segítségével. A családok egyenként 300 000 forint értékű felújítási csomagot kaptak. Ennek része volt egy általános állapot- és energiahatékonysági felmérés, vagyis a Habitat szakemberei megvizsgálták, milyen átalakításokkal lehet lakhatóbbá és energiatakarékosabbá tenni az otthonokat. Majd az Erste Lakástakarék önkéntesei a Habitat munkatársaival közösen végezték el a szükséges felújításokat. A családokat energiahatékonysági tanácsadással is segítették abban, hogy a jövőben további költségeket takaríthassanak meg például a gáz- és áramfogyasztás csökkentésével.
„A családokat a „Jövőt teremtünk!” elnevezésű programunk keretében választotta ki egy szakmai zsűri. A programmal azokon szeretnénk segíteni, akik képtelenek saját erőből továbblépni, rossz állapotban lévő otthonaikat felújítani.” – mondta el Ungvári Krisztián az Erste Lakástakarék Zrt. (ELTP) elnök-vezérigazgatója. Olyan rászoruló családok jelentkezését várták, akik tehermentes, saját tulajdonú ingatlannal rendelkeznek. A program keretében összesen nyolc család lakáskörülményeinek javítására volt lehetőség, ebből három család a Habitat és az Erste közös ajándékát kapta: egy lakhatóbb, energiatakarékosabb otthont teremtő felújítást és tanácsadást egyenként 300 ezer forint értékben.

A három család közül a szigethalmi Hajdú család a nagymama házának egy leválasztott részében él. Az épület rossz állapotban volt, a szülőknek nem lett volna pénze a felújításra. A hajdúböszörményi Zsuzsát unokái nevezték be. Régi, elhasználódott nyílászárói miatt télen nem tudta megfelelően kifűteni a lakását.

A családoknál ablak- és padlásszigetelést végeztek, egyik helyen járdabetonozásra volt szükség, a másikon köpönyegajtó beállításával javították a bejárati ajtó szigetelését. A salgótarjáni Győri család panellakásban él. Mozgássérült fiúk gondozása mellett nem tudtak félretenni komolyabb felújításra. A Győri családnak akadálymentesítést szolgáló átalakításokat végzett az Erste-Habitat csapat.

„Tevékenységünk részeként évről-évre igyekszünk rászoruló családok lakhatási gondjain enyhíteni. Elsősorban energiahatékonyságot, állagmegóvást célzó felújításokat végzünk vállalati önkéntes támogatóink segítségével.” – mondta el Kurucz Zsuzsa, a Habitat for Humanity Magyarország vállalati önkéntes programjának szervezője. „Az Erste Lakástakarék támogatásával most újabb három család számára sikerült a tél beállta előtt melegebb, energiatakarékosabb otthont teremtenünk.”
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu