odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Közép-Európai vezető lesz a Habitat igazgatója


[2012-12-13]
A lakhatási szegénység csökkentésében a magyar példát követik az európai Habitat szervezetek
A lakhatási szegénység közép-európai érdekképviseletét segíti januártól a magyarországi Habitat for Humanity igazgatója. A hazai szervezet időben felismerte, hogy hatékony érdekképviselettel több ember lakhatási problémáján segíthet. A magyar példa európai Habitat szervezeteknél való bevezetésére kérték fel Sümeghy Györgyöt, aki a nemzetközi Habitat pozsonyi irodájából vezeti majd a lakhatási szegénység csökkentése érdekében folytatott érdekképviseleti munkát. Feladatait január 1-től Szekér András veszi át, aki eddig a szervezet program- és partnerségi menedzsere volt.
Sümeghy György 2005-től vezette a lakhatási szegénység csökkentését segítő Habitat for Humanity magyarországi szervezetét. Az elmúlt 7 évben a Habitat folyamatosan alkalmazkodott a magyarországi lakáspolitikai, társadalmi helyzethez, eszköztárát igyekezett minél hatékonyabban a lakhatási szegénység csökkentésének szolgálatába állítani.
„Munkánk során világossá vált, hogy az amerikai példa követésével, vagyis új házak építésével évente csak néhány tucat családon tudunk segíteni, miközben a lakhatási szegénység Magyarországon 1,2 millió embert érint. Az ő problémáikra csak a lakhatási szegénységet összefüggéseiben kezelő, innovatív programok nyújthatnak megoldást.” – mondta el Sümeghy György a Habitat for Humanity Magyarország hamarosan új feladatot vállaló igazgatója.
A szervezet ezért különösen nagy hangsúlyt fektet az érdekképviseleti munkára, tanulmányokkal és állásfoglalásokkal igyekeznek befolyásolni a hazai lakáspolitika alakulását. Mostani legnagyobb projektjükkel, a Szociális Lakásügynökségek modellprogram kidolgozásával pedig a lakhatási szegénység egy jelentős tömegeket érintő problémájára kínálnak megoldást.
A szervezet a felújításokról sem mondott le teljesen. Rászorulókat gondozó intézményekben vagy komplex programok részeként családoknál végeznek főleg energiatakatékosságot célzó felújításokat vállalati önkéntesek bevonásával.
A magyar Habitat programjait és a szervezetet január 1-től Szekér András vezeti, aki 2007 óta tagja a csapatnak. A szakember angol szakos és politológia tanulmányai után a versenyszférában szerzett tapasztalatokat. A lakhatási szegénységgel foglalkozó szervezetnél vállalati és civil partnerekkel közös – pénzügyi- és energiatudatosságot elősegítő, rászorulók otthonainak energiatakarékos felújítását célzó – komplex programokat irányított.
Sümeghy György január 1-től a Habitat for Humanity közép-európai érdekképviseleti igazgatója lesz. A Magyarországon végzett munkára alapozva a közép-európai Habitat szervezetekkel közösen dolgozzák ki a helyi és európai uniós lakáspolitikai érdekképviselet hatékony modelljeit.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu