odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

20 éves a Wörwag Pharma


[2013-05-03]
20 év alatt közel 32 ezer neuropathiás beteget diagnosztizáltak Magyarországon.
A Wörwag Pharma 1993-ban alapította magyarországi vállalatát. Hazánkban akkor még szinte teljesen ismeretlen volt a diabétesz szövődményeként kialakuló idegkárosodás, mely a lábamputációk 85 százalékáért okolható.
Idén tizenkettőre nő azoknak a vizsgálati helyeknek a száma az országban, ahol a diabétesz következtében kialakuló idegkárosodást kezelik. A vidéki nagyvárosokban és Budapest több kerületében található Neuropathia Centrumokat a Wörwag Pharma támogatásával alakították ki, és látták el diagnosztikai eszközökkel. A német családi gyógyszervállalat 1993-ban, éppen 20 éve alapította meg magyarországi leányvállalatát. Ebben az időben a neuropathia szinte ismeretlen betegség volt. A Wörwag Pharma ezért országos szintű képzést indított az orvosok számára és bevezette az azóta is használt diagnosztikai eszközöket, melyek megkönnyítik a neuropathia felismerését.
A diabéteszes neuropathia a cukorbetegek mintegy 30%-át érinti, vagyis hazánkban legalább 240 ezer embert. A neuropathia a lábamputációk 85%-ért tehető felelőssé. Társadalmi kockázata is nagy, hiszen a betegség tömeges előfordulása következtében csökkenhet a munkaképes lakosság száma, miközben a rehabilitációra fordított állami kiadások nőnek. Az időben diagnosztizált neuropathia időben elkezdett kezelése lényegesen hozzájárulhat a végtag amputációk számának csökkentéséhez.
Ezt felismerve a Wörwag Pharma tovább folytatja a neuropathia szűrésével foglalkozó vizsgálati helyek kialakítását, a szakemberek folyamatos képzését. Idén még egy Neuropathia Centrum megnyitását tervezi a vállalat: az áprilisban megnyitott Debreceni Egyetemi Centrum után Pécsett is Egyetemi Neuropathia Centrum megnyitását tervezik. 2020-ig további 10-15 centrum megnyitása szerepel a hosszútávú tervek között. Ezzel a teljes lakosság számára lehetővé válik, hogy elérhető távolságban vizsgálják ki betegségüket. Az egyes centrumok kialakítása egyenként 3 millió forintba kerül, a már működő 11 centrum fenntartása, az orvosok képzése évente 33 millió forintos költségvetésből valósul meg.
„A Wörwag Pharma az utóbbi 20 évben igen sokat tett azért, hogy ez a komoly szövődmény minél ismertebbé váljon a betegek és az orvosok körében. Felelős vállalatként a jövőben is támogatni fogjuk az egészségügyi ellátás minőségének javítását, elsősorban a diagnosztikai háttér fejlesztése, a szakemberek oktatása és az egészségügyi szűrések terén.” – mondta el Dr. Kádár Éva, a Wörwag Pharma Kft. ügyvezető igazgatója a magyarországi vállalat alapításának 20 éves évfordulóján. A Wörwag Pharma Magyarország a kedvezőtlen piaci környezet ellenére is folyamatosan növelte munkavállalói számát. Ma közel ötvenen dolgoznak az ország egész területén . A vállalat sikeres tevékenysége lehetővé tette, hogy évről-évre nagyobb összeget áldozzon az egészségügyi szűrések, elsősorban a neuropathia korai felismerésének támogatására.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu