odafigyelés
tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás munka
nyíltság verseny aktualitás válasz munka jó hír
környezet együttműködés odafigyelés tisztelet fejlődés
munka kapcsolatok bátorság önazonosság munka
kihívás pontosság helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság verseny aktualitás válasz munka
jó hír környezet együttműködés odafigyelés tisztelet
fejlődés kapcsolatok munka bátorság
önazonosság munka kihívás pontosság
helyzetismeret rugalmasság szolidaritás
munka nyíltság válasz munka jó hír
környezet együttműködés
verseny aktualitás





newsbreakers logo Newsbreakers Communications
 
 

Új neuropathia centrumok a Wörwag Pharma támogatásával


[2010-12-13]
A Wörwag Pharma támogatásával 2011-ben két új neuropathia centrum nyílik Győrben és Szegeden.
Győrben a Petz Aladár Megyei Kórházban az Észak-Nyugat-magyarországi Neuropathia Centrum, Szegeden a Szegedi Tudományegyetem, I. Belklinikáján a Dél-magyarországi Neuropathia Centrum kerül megnyitásra. A centrumokra azért van szükség, hogy a betegeknek ne kelljen több száz kilométert utazniuk. A neuropathia speciális szűrését és ellátását ellátást eddig ugyanis 3 budapesti, egy nyíregyházi és szekszárdi centrum végezte az országban.
A neuropathia a cukorbetegek legalább 30%-át érintő súlyos szövődmény, amelyet csak speciális erre a célra kifejlesztett eszközökkel lehet idejében felismerni. A kezeletlen neuropathia károsíthatja a szív- és érrendszert és az idegrendszert. Az autonóm neuropathiában szenvedő cukorbetegek körében ötször magasabb a halálozási arány, mint általában a neuropathia-mentes cukorbetegek között, a szenzoros neuropathia egyik legsúlyosabb következménye az alsó végtag elvesztése, A korai diagnózis és az időben megindított kezelés csökkentheti a súlyos következmények valószínűségét.

A Wörwag Pharma fennállása óta legfontosabb küldetésének tekinti a neuropathia diagnosztikájának és kezelésének széles körű ismertetését. Ezért hozta létre 1998-ban a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján az országos feladatokat ellátó Neuropathia Oktató és Szűrő Központot, ezért nyitott 2009-ben 4 regionális neuropathia centrumot – Szekszárdon és Nyíregyházán egyet-egyet, Budapesten pedig kettőt. Ezért ajándékozott nagy értékű diagnosztikai eszközöket (Neurométert) a centrumoknak és vállalta át a szűrő vizsgálatokhoz szükséges Neuroteszt költségét, illetve járult hozzá az asszisztensek foglalkoztatásához is.

Azt, hogy szükség volt a regionális neuropathia centrumok létrehozására, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2010-ben a már működő ellátó helyek több ezer beteget szűrtek. Mindezt figyelembe véve döntött úgy a Wörwag Pharma, hogy folytatja a fejlesztéseket 2011-ben két új Neuropathia Centrum megnyitásával Észak-Nyugat-Magyarországon és Dél-Magyarországon.

A szenzoros és autonóm neuropathia diagnosztizálására egyaránt alkalmas győri centrum Győr-Moson-Sopron megye mellett ellátja Vas és Veszprém megye lakosságát is. A centrum vezetője dr. Hídvégi Tibor osztályvezető főorvos, a Magyar Diabetes Társaság főtitkára lesz. A szegedi intézmény fogadja Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye lakóit, dr. Lengyel Csaba és dr. Várkonyi Tamás egyetemi adjunktusok irányításával.

Így mostantól közel 2,8 millió ember számára nyílik lehetőség e súlyos idegrendszeri szövődmény szűrésére és kezelésére lakhelyéhez közelebb eső intézményben. Az Dél-magyarországi centrumban a Wörwag Pharma szervezésében a neuropathia-oktatás is elérhető lesz, melyre a szakemberek mellett az érdeklődő betegszervezetek képviselőit, tagjait is várják.

A centrumokat megnyitásának tervezett időpontja: 2011 január.jában tervezik megnyitni. A kórházak szakmai és anyagi támogatása mellett a Regionális Neuropathia Centrumok megnyitásához a Wörwag Pharma diagnosztikai eszközökkel: a két 1,9 millió forint értékű Neurometerrel, 2 millió forint értékű pedobarográffal, diagnosztikai csomaggal, valamint a vizsgálatokhoz szükséges, betegenként 3600 forint értékű Neuroteszttel járul hozzá. A Wörwag Pharma a fogyóeszközök pótlását folyamatosan biztosítja a Centrumok számára.
  2012 © Newsbreakers Communications
1025 Budapest, Kilátás utca 10. - info@newsbreakers.hu